Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Om projektet

"Hvordan hjælper kommunen familier, børn og unge med at blive sundere?" Dette spørgsmål blev stillet til 4 b på Ejstrupholm skole af Sundhedsafdelingen. Mange gode forslag kom frem, men elevernes forslag om at arbejde med "Sundere mad i hallerne" blev kåret som den bedste idé.


Vinder_skoleMan ved, at motion og sund mad hører sammen og er et af hjørnestene i Ikast-Brande Kommunes Sundhedspolitik. Sund mad giver mere energi og overskud, så derfor lytter vi til børnene og handler på deres ønsker om nogle sundere alternativer i hallerne.


Ikast Brande Kommune ønsker at komme i dialog med de kommunale haller om, at der udvikles et sundere og attraktivt varesortiment i hallernes cafeterier for derved at underbygge hallernes profil som en af arenaerne for trivsel og sund livsstil for borgerne i kommunen. Det er vigtigt, at der er fokus på sundhed, der hvor børn og unge færdes. Derfor skal brugere af hallerne i kommunen også have mulighed for at købe sund mad.


Ikast Brande Kommune er derfor gået i gang med at hjælpe og inspirere til en igangsættelse af små ændringer i forhold til et øget udbud af sundere mad i hallernes cafeterier.  Overordnet betragtes sundere alternativer, som produkter, der har flere fibre, flere grøntsager, mindre sukker og fedt.

For yderligere information om projektet 'Sundere Mad i Haller' kontakt:


Ikast-Brande Kommune

Sundhedscenter

Frisenborgparken 26

7430 Ikast

Tlf. 99603107

E-mail: sundhedscenter@ikast-brande.dk